Reis naar Kenia!

We zijn inmiddels weer in Nederland en hebben goed nieuws!

Al weer een heel poosje terug, toen we net terugkwamen van onze DTS, werd ons vanuit de gemeente een voorstel gedaan. Namelijk om eens na te denken over het idee om een groep jeugd mee te nemen op een zendingsreis tijdens de zomervakantie. Omdat deze vraag uit de gemeente kwam betrof dit vooral de jeugd van onze kerk. Een te gek idee, maar om nu zomaar ‘ja’ te zeggen… Daar zijn eerst heel wat gedachten overheen gegaan.

In onze laatste nieuwsbrief van 2005 hadden we jullie al laten weten dat we erover aan het nadenken waren om een team van jongeren mee te nemen op een korte zendingsreis. Deze vraag paste dus wel erg goed in het plaatje. En nu een aantal maanden later zijn de puzzelstukjes bij elkaar gekomen.

Wonderbaarlijk genoeg waren we er zelf heel lang niet zeker van of wij degene ook moesten zijn die mee zouden gaan helpen dit team te leiden. Samen met onze vrienden Simon & Marieke hebben we wat op dit plan gebroed, maar er moest nog heel wat gebeuren. Onder andere zouden we wel wat geld op tafel moeten zien komen om de tickets te bekostigen. Het willen doen is een eerste, maar het kunnen doen is een tweede. Tot we ongeveer een maand geleden een mail kregen uit Amerika. Vrienden die we hebben ontmoet tijdens onze Discipelschap Training School in Hawaiï willen ons supporten. Van dit geld bleken we niet alleen al onze kosten hier in Kiev te kunnen dekken, maar ook ruim het bedrag voor de tickets te kunnen betalen! We waren helemaal van slag toen we deze E-mail lazen! God kent onze noden en Hij weet de manieren om deze tegemoet te komen. Het is soms bijna moeilijk te geloven dat er op zo’n bijzondere manier in onze noden wordt voorzien en God onze stappen bevestigt.

Met het zoeken naar de bestemming van deze reis waren we er eerder al uitgekomen dat het Kenia wordt. Wij zijn daar zelf al eens geweest en hebben toen Daniel en Marlies Hoogteijling en het werk wat zij doen bezocht. Zij waren erg enthousiast over het ontvangen van een team.

Vorig jaar is er ook een team geweest, zij hebben een weeshuis gebouwd. En wij gaan nu verder met dit project. We gaan een toiletgebouw bouwen en een speeltoestel. Een toiletgebouw bouwen klinkt misschien alsof ze een camping gaan beginnen, maar betekent eigenlijk dat ze tot nu toe nog steeds geen plek hebben om hun ‘boodschappen’ te doen. Daarnaast zullen er nog allerlei mogelijkheden zijn om met de kinderen te werken en leuke dingen te doen. Het precieze programma wordt langzamerhand verder uitgewerkt.

Op dit moment zijn Simon & Marieke en het team al een aardig tijdje druk bezig geweest. Zij zijn onder andere aan het werken aan verschillende vormen van fondsenwerving en dat gaat enorm goed! De gevers zijn ontzettend vrijgevig en staan helemaal achter onze reis. Gelukkig konden wij vanuit Kiev ook veel doen in de voorbereidingen. Met name in het contact met Daniel en Marlies en andere mensen van het project. Nu we weer in Nederland zijn kunnen we ons voor de volle 100% met de rest van het team inzetten. We zien er enorm naar om deze reis te kunnen maken met vrienden uit Nederland en weer tijd door te kunnen brengen met vrienden in Kenia!

We zouden jullie willen vragen met ons mee te bidden voor de voorbereidingen en de uitvoering van deze reis. Als je benieuwd bent hoe je op andere manieren bij zou kunnen dragen aan het project neem dan contact met ons op.

Advertenties

3 comments

 1. nelleke · juni 19, 2006

  wow zeg!! ik ben er even stil van hoor, slik slik. Echt fantastisch, jullie leven is een levend getuige, bijzondere mensen met een bijzondere God. ga zo door!!
  Liefs Nell

 2. wiljanne · juni 20, 2006

  lieve broer en zus,
  we zien er naar uit om jullie te zien en te zoenen.
  TOT morgen.
  Liefs van je zus & zo.

 3. Hans · juni 21, 2006

  Halleluja! Wat valt hier meer over te zeggen dan dat we een Superdaddy hebben?

  Als jullie nog een keer tijd hebben, zijn jullie meer dan welkom in Breukelen. Of, where the heck jullie ook zijn, we kunnen natuurlijk ook jullie kant op. Met z’n drietjes. Volgens mij hebben jullie Jasmijn nog helemaal niet gezien…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s