Mission Live

ML1

Donderdagmiddag 26 oktober vertrokken we met 30 man uit Amsterdam in oostelijke richting. Een aantal studenten van de DTS, samen met “Ethnos” waren betrokken bij het leiden van een zendingsconferentie in Reichenbach, Duitsland. Deze conferentie was erop gericht om meer bewustzijn te vormen onder de christenen in Duitsland van de nood voor zending en ook om meer mensen betrokken te zien raken in zending.

Er waren sprekers als Terry Snow (YWAM Haïti), Edwin Fillies (YWAM Zuid-Afrika), Armando Benner (YWAM Amsterdam) en nog anderen die ieder bijzondere getuigenissen hadden van de grote dingen die God doet in verschillende landen. Terry Snow vertelde hoe hij na een evangelisatiecampagne in Haïti in de gevangenis belandde en hoe God juist daar deuren opende om een boodschap te delen van redding en verlossing aan de misdadigers. Velen van zijn medegevangenen kwamen tot geloof voordat God weer ingreep om voor zijn vrijlating te zorgen.

De “Mission Live” conferentie wordt jaarlijks georganiseerd door een YWAM basis in Herrnhut, Duitsland en de laatste twee jaar in samenwerking met onze basis in Amsterdam. Dit jaar waren wij als DTS gevraagd de tijden van aanbidding te leiden en begeleiden. We hebben toen een team samengesteld uit verschillende bedieningen van YWAM Amsterdam, waaronder ook DTS studenten. Wij werden hiervoor gevraagd, omdat wij als basis in Amsterdam een specifieke roeping hebben die we samenvatten onder de naam “Nations 2 Nations”. Omdat er zóveel verschillende nationaliteiten op onze basis aanwezig zijn zorgt dit vaak voor een heel multicultureel geheel in wat we doen. Het opent onze ogen voor al de verschillende manieren waarop God aanbeden kan worden en we vieren met elkaar de creativiteit van God die zichtbaar wordt in de verschillende culturen.

Er waren in onze tijden van aanbidding op verschillende momenten groepen op de Afrikaanse drums (djembé’s), we zongen liederen in verschillende talen, zoals het voor YWAMers inmiddels bekende “Bambalela” in het Zuid-Afrikaanse Zulu, maar ook zongen we in het Frans, Spaans, Engels en natuurlijk Nederlands en Duits! Ons vaste aanbiddingsteam bestond uit muzikanten uit Venezuela, Isle de Reunion, Mexico, USA, Deutschland, Barbados en Nederland. Het was echt geweldig om met zoveel mensen en zoveel nationaliteiten God te eren en aanbidden als één lichaam! Het is zó’n voorrecht om deel uit te maken van deze multiculturele beweging waar God zo krachtig door werkt.

Als je meer wilt lezen over de conferentie kun je kijken op de website van Mission Live.

Er zijn nu foto’s online! Ga naar de foto’s pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s