Nieuws uit de Rosse Buurt

Het is een hete zomerdag als Rebeca door de Rosse Buurt wandelt. “Hola, Rebeca!”, klinkt het plotseling. Als ze omkijkt ontdekt ze een oude bekende, een bekend zakenman uit de buurt, die prostituees, transseksuelen en travestieten als klant in zijn zaak krijgt. “Luister, het gaat niet zo goed met mij en ik zou graag met je willen praten, ook over het geloof. Misschien wil je ook met me bidden?” “Is het goed als ik dan een vriend meeneem?”, vraagt Rebeca, en Pablo* vindt dat geen probleem.

En zo gaan wij een paar dagen later bij onze Zuid Amerikaanse vriend op bezoek. Hij vertelt ons zijn verhaal, hoe zijn partner hem verlaten heeft, en hoe moeilijk hij het heeft nu hij door verschillende chemokuren gaat om de kanker in zijn lichaam te bestrijden. We bidden samen voor hem en daarna openen we de Bijbel om hem over Jezus te vertellen. “Wacht even,” roept hij, “dan haal ik ook de rest van mijn personeel erbij” en al snel hebben we, totaal onverwacht, een kleine bijbelstudie. Als we op zijn verzoek de week erna terugkomen, nodigen alle vier de medewerkers Jezus uit als Heer in hun leven en kunnen we beginnen met het discipelschap.

Plotseling echter lijkt alles mis te lopen: de zaak wordt gesloten en Pablo belandt in het ziekenhuis. Niemand weet welk ziekenhuis, en ook de andere medewerkers zijn onvindbaar. Maar dan neemt Pablo ineens zelf contact met ons op vanuit het ziekenhuis, waar hij al wekenlang wordt behandeld. Daar zetten we de bijbelstudie met hem voort en kunnen we met en voor hem bidden. Enige tijd later overlijdt Pablo, maar niet voordat hij Jezus heeft aangenomen als Heer en Heiland! Wij zijn dankbaar dat wij in dit laatste stadium van zijn leven een instrument mochten zijn in Gods hand, om Pablo tot Zich te trekken.

Overgenomen uit de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Jeugd met een Opdracht Amsterdam, geschreven door Richard Oostrum, leider van “Kompassion“.

* De naam Pablo is niet zijn echte naam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s