Handtekeningenactie Noord Koreaanse vluchtelingen

Dit is een persbericht van de website van Open Doors en wij willen jullie vragen hieraan mee te doen. Op de website www.klikvoorvrijheid.nl kan je meer informatie vinden, een handtekeningenlijst en advertenties uitprinten, om nog meer mensen hierbij te betrekken.

. . .

5-04-2007

Klik voor vrijheid!

Digitale handtekeningenactie voor Noord-Koreaanse vluchtelingen

Jubilee Campaign, OMF, Open Doors, Stichting De Ondergrondse Kerk en Trans World Radio houden in de week van 22 tot 29 april een digitale handtekeningenactie voor vluchtelingen uit Noord-Korea. De vijf organisaties roepen de Chinese overheid op om te stoppen met het terugsturen van Noord-Koreaanse vluchtelingen en willen die oproep kracht bij zetten door zoveel mogelijk mensen online hun steun te laten betuigen. Via de site www.klikvoorvrijheid.nl kan de petitie worden ondertekend. Op maandag 7 mei worden de handtekeningen overhandigd aan de Chinese Ambassade in Den Haag.

Petitie

Tienduizenden Noord-Koreanen zijn op de vlucht voor de honger in hun eigen land. Ze vluchten naar China op zoek naar een beter leven. Zo’n 100.000 vluchtelingen houden zich in het Chinese grensgebied schuil. De Chinese overheid is actief op zoek naar Noord-Koreaanse vluchtelingen om hen terug te sturen. Wekelijks gaan honderden vluchtelingen terug naar Noord-Korea. Daar wacht hen marteling, opsluiting of zelfs de doodstraf.

China

China heeft in 1951 het Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties (VN) ondertekend. In het verdrag is opgenomen dat het land de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen toegang dient te verlenen tot het Chinese/Noord-Koreaanse grensgebied. Bovendien heeft China zich verplicht om de Commissaris een rol te geven in een oplossing van de problematiek. Tot op heden gaat China door met het terugsturen van de vluchtelingen en weigert de overheid om de Commissaris toe te laten tot het gebied.

Organisaties

De handtekeningenactie vindt plaats in het kader van de internationale North Korea Freedom Week. Honderd jaar geleden begon er een grote opwekking in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. De Noord-Koreaanse overheid is er nu alles aan gelegen om de Kerk uit te roeien. Jubilee Campaign, OMF, Open Doors, Stichting De Ondergrondse Kerk en Trans World Radio bundelen hun krachten om zich sterk te maken voor Noord-Koreaanse vluchtelingen. De vijf deelnemende organisaties zijn alle op eigen wijze betrokken bij Noord-Korea.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jenö Sebök, hoofd Communicatie Open Doors. Tel. 0341-465003 / e-mail jeno@opendoors.nl.

::This is about a petition for more freedom for the people of North Korea, but unfortunately it’s in Dutch only::

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s