~Cambodja!~

Nog twee maandjes en een beetje en dan is het zover: we vliegen naar Thailand en daarvandaan gaan we over land naar Cambodja. We hebben juist een E-mail gekregen van een van onze contactpersonen daar met wat meer informatie over onze reis straks.

Zo vertelde hij ons het goede nieuws dat ze in Battambang nooit last hebben van Malaria. Dit was toch wel een van onze grootste zorgen, vooral ook voor Noé, omdat volgens de reisartsen hier in Nederland overal in heel Cambodja heel erg malaria heerst. Dus met dit nieuws waren we erg opgelucht. Gebedsverhoring! Omdat er in andere gebieden wel malaria is en we nog wat zullen reizen, zullen we in ieder geval voor deze reis wel medicatie innemen, maar dit biedt toch perspectief op de zaak.

Deze komende reis zullen we onze tijd vooral doorbrengen in Battambang en we zullen ook nog voor ongeveer twee weken verblijven in Phnom Penh. We zullen hier overleg hebben met onze toekomstige JmeO leiders, maar ook hopen we contacten te kunnen leggen met de plaatselijke gemeente voor zover die er is. En natuurlijk zullen we vast wat gewend moeten raken aan de cultuur en hier en daar iets op proberen te pikken van de taal. Nog iets waar we naar uit zien is om kennis te maken met het eten dat daar wordt gegeten. Over het algemeen houden Rianne en ik wel van Aziatisch eten, maar we moeten nog even afwachten hoe het er hier allemaal weer aan toe gaat.

We hebben ook al geprobeerd wat informatie op te zoeken over het studeren van Cambodjaans (Khmer) in Nederland en dan het liest een thuisstudie. Een andere vorm bleek al snel onmogelijk te zijn, maar Khmer leer je ook niet even bij de LOI, al beweren ze nog steeds dat je met hun er wel komt 😉

Na lang zoeken hebben we nu iets gevonden wat een aardige mogelijkheid lijkt te zijn, en het wordt aangeboden door ‘Colloquial‘ taalstudies. We hebben het nog niet besteld, dus mocht iemand van onze lezers zowel een slechte of negatieve ervaring hebben met een van hun taalstudies dan horen we dat graag.

Omdat we volgens mij al een paar weken aan een vervroegde herfst begonnen zijn hebben we op dit moment niet zo’n moeite met het idee dat we straks iedere dag temperaturen van rond de 38 graden zullen hebben. Maar ook dat moet nog blijken hoe lang we daarvan blijven genieten…

Advertenties

2 comments

 1. Mija · juli 25, 2007

  Hee Reinier en Rianne,
  Jullie zijn al goed voorbereid, zeg! ‘
  Volgens mij is Cambodja best een mooi land…als ik die reisinformatie lees.
  ’t lijkt me geen eitje om even Cambodjaans te leren, maar ja, je heb nog maar liefst 2 maanden de tijd, hihi. En de rest komt wel met gekke bekken trekken.

  Wat is Noe een leuk kindje, maar wel erg klein volgens mij, of heb ik dat mis?!

  Hoop jullie nog te spreken voordat jullie vertrokken zijn..

  Liefs,
  de kramertjes

 2. Corianne · augustus 2, 2007

  ow sjonge! Dan zie ik jullie dus voor een lange tijd niet! Hmm… dat is niet helemaal tof….van dat niet zien en zo, en ik heb nog geeneens jullie baby gezien..sjonge….
  Maar..wat GAAF!!!!Ik ben zo trots op jullie, en uhm..tja…vind jullie beiden gewoon zo gaaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s