~Eenmaal in Phnom Penh…~

Na een onrustige en vertraagde vlucht komen we aan op het vliegveld van de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. We hebben lang uitgekeken naar dit moment en zijn eigenlijk na onze korte tijd in Thailand nog enthousiaster geworden voor dit continent. We waren best verrast over hoe we ons zelf in zo’n korte tijd verbonden zijn gaan voelen met Thailand en de mensen daar. Terwijl we deze plek alleen als praktisch tussenstation hadden ingeboekt om een beetje op adem te komen voor we echt Cambodja in zouden gaan.

Hoewel Thailand en Cambodja buurlanden zijn en het een klein uurtje vliegen is, waren we verbaasd over het grote verschil wat we aantroffen toen we het vliegveld uitstapte en voor het eerst echt kennismaakten met het land. Verbaasd is misschien niet helemaal het goede woord. Eerlijk gezegd schrokken we best wel van de aanblik van de straten waar we door heen reden op weg naar onze verblijfsplek. Het was niet eens per se dat we voor het eerst armoede zagen, slechte wegen, onaangename geurtjes, of wat dan ook van het leven wat zich hier op de straten afspeelt, want dat hadden we op eerdere plekken ook meegemaakt. Maar wat het dit keer zo heel anders maakte, was het perspectief in ons achterhoofd om hier voor langere tijd als gezin tussen te gaan wonen. Een thuis te maken op dit stukje aarde.

Eenmaal aangekomen op onze kamer voelden we ons ontzettend overweldigd door deze eerste ervaring. Het is moeilijk dit onder woorden te brengen, maar ook nu na 5 dagen hier te zijn is het nog steeds moeilijk om er helemaal in te duiken. Het is lastig over te brengen wat het precies zo moeilijk maakt, omdat we dat zelf nog niet eens helemaal ontdekt hebben. Willen jullie met ons mee bidden?


* Duidelijkheid in wat Gods wil is met ons voor deze periode hier, maar ook of dit werkelijk het land is waar onze nabije toekomst ligt.


* Goed contact met de mensen hier.


* Thuis raken in de gewonen dingen van alle dag. Vervoer, boodschappen, klimaat, eten koken enz.


* Bescherming

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s