~Onrust in Kenia~

Zoals jullie allemaal wel op het nieuws gezien zullen hebben is in Kenia sinds 30 december een grote onrust uitgebroken. Velen van jullie kennen ook onze band met het land en we willen jullie dan ook vragen met ons mee te bidden en te overwegen om een helpende hand te bieden waar dat mogelijk is.

Goede vrienden van ons, Daniel en Marlies Hoogteijling wonen in de plaats Kitale, niet ver van Eldoret, waar veel hevige rellen zijn geweest. Marlies is op dit moment alleen met haar zoontje Aiden en broertje Timothy thuis, omdat Daniel op reis was. Zij is verantwoordelijk voor het team wat voornamelijk uit Kikuyu mensen bestaat, de stam waar de meeste haat tegen gericht is. Ze zoeken al een tijd lang verschillende mogelijkheden om te evacueren naar een rustigere plaats, maar het is tot nu toe zelfs nog te gevaarlijk geweest om te reizen. Eén van de laatste berichten die we van hun hoorden is dat er in Kitale zelfs flyers werden uitgedeeld waarin mensen werden opgeroepen de Kikuyu’s aan te vallen, te vermoorden en hun huizen te verbranden.

Naast de hulp die Daniel en Marlies en het team zelf nodig hebben willen ze ook heel graag hulpacties opzetten voor andere getroffenen. Zoals je begrijpt is hiervoor niet alleen heel veel gebed, maar ook financien nodig. Als je hieraan bij wilt dragen, stuur dan een mail naar Stichting iEnable (friso@ienable.org), de ondersteunende stichting vanuit Nederland. De bankgegevens van Stichting iEnable:

  • Naam: Stichting iEnable (Afd. YouthApart)
  • Rekeningnummer: 4921031
  • Plaats: Maarssen
  • O.v.v.: YouthApart Hulp noodsituatie

Daniel probeert op dit moment terug te komen in Kitale om juist daar samen met Marlies hulp te kunnen bieden aan Kikuyu gezinnen. Het team probeert binnenkort te evacueren naar Nyahururu. Dit is de plaats waar ik (Reinier) vorig jaar met een team van onze kerk heb meegeholpen te bouwen aan een weeshuis bij de familie van Rueben en Miriam Warutere, een voorgangersechtpaar dat 6 weeskinderen in huis heeft genomen. Wij kregen net ook een mail van hen met een oproep om te bidden. Zij hebben inmiddels 22 gezinnen onder hun hoede genomen en ook zij hebben natuurlijk grotere financiele middelen nodig dan zij tot nu toe ter beschikking hebben gehad. Mocht je hulp willen bieden aan de familie Warutere, dan zijn hier hun bankgegevens:

  • Naam: Rueben Muchiri Warutere
  • Rekeningnummer: 03 27 8348105
  • Bank: Barclays Bank Kenya
  • Afdeling: Nyahururu Branch
  • Plaats: Nyahururu

We voelen ons erg verbonden met Kenia en betreuren enorm dat de vrede in Kenia, sinds de onafhankelijkheid in 1963 nu zo’n gevaar loopt en op veel plaatsen zelfs al ver te vinden is. Een land waar juist voor een Afrikaans land zo’n uitzonderlijke eenheid tussen verschillende stammen te vinden was lijkt nu juist op dit punt uitelkaar te worden gescheurd. Bid mee dat de vrede terug zal keren. Bid voor de veiligheid van Daniel, Marlies en Aiden en het team. Bid voor de veiligheid van de Familie Warutere en de kinderen en gezinnen die zij onder hun hoede hebben genomen. En bid ook mee dat zelfs in deze situatie de genoemde personen tot zegen kunnen zijn voor de bevolking van het land.

Mocht je frequenter op de hoogte gehouden willen worden, laat dat ons dan even weten door middel van een e-mail.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s