~Ontmoet het team~

Van links naar rechts: De Blijlevens, Maria Theresa met dochter Rivka, Evelien (dochter Joëlle geniet lekker van een weekje vakantie)

Op dit moment is één van onze bezigheden het aansturen van 2 studenten die hier in Amsterdam een plaatselijke outreach doen. Beide studenten die behalve student ook moeder zijn, hebben besloten om hun DTS hier in Amsterdam af te ronden en niet in Mongolië waar de overige studenten van de April DTS zich op dit moment bevinden. Evelien uit Nederland en Maria Theresa uit Venezuela zijn onder andere…

allebei actief in het werken met De Cleft. Het is bijzonder om hun verhalen terug te horen in onze wekelijkse vergaderingen: Eén prostituee heeft besloten om haar leven achter de ramen te stoppen en heeft dit ook daadwerkelijk gedaan. Een andere ontmoeting met een vrouw uit Roemenië, die ook achter de ramen werkt, heeft gezegd dat ze een leven wil met Jezus en verandering wil in haar leven. Een dakloze die was komen luisteren naar de getuigenis van een van de studenten tijdens een bijeenkomst, had gezegd dat hij nu echt wist dat God een God van trouw is.

Dit zijn echt bijzondere gebeurtenissen voor mensen die een leven leiden waarin het soms kan lijken dat niets meer van waarde is. Het is zo geweldig om te zien dat God hoop heeft voor de mensen waarvoor wij geen uitweg zien. Drie keer in de week komen we als team bij elkaar om te bidden voor de mensen die bereikt zijn, voor het team in Mongolië te bidden en praktische zaken te bespreken.

Voordat deze outreach begon heb ik me wel eens afgevraagd of het voor deze twee studenten net zo’n ervaring zou kunnen worden als voor hen die naar Mongolië zijn afgereisd. Nu we bijna halverwege de outreach zijn is die twijfel wel weg. God kijkt niet naar hoever of hoe indrukwekkend het mag lijken. Voor Hem is het belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Sommigen zijn geroepen om te gaan, sommigen zijn geroepen om te blijven!

Advertenties

One comment

  1. maartje · juli 23, 2008

    Cool! Mooi dat dit in ons land gebeurt. God is trouw en goed!
    Liefs van ons, wij denken aan jullie.
    PS: Jullie staan leuk om de foto! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s