~O, Amsterdam~

Op regenachtige dagen, zoals de dag waarop ik dit bericht schreef en we die veel hebben gehad in deze Nederlandse zomer, is het natuurlijk makkelijk om te denken waarom we niet naar een zonniger oord dan Amsterdam zijn gezonden : ) Maar gelukkig zijn we niet afhankelijk van het weer om te weten of we op onze plek zitten of niet. Met de zekerheid dat we doen wat God van ons vraagt zitten we goed op de plek waar we zitten. Dat is voor ons in Amsterdam.
Het leven is goed in Amsterdam. We voelen ons thuis in de stad, gesetteld op ons eigen stekkie, zijn lekker bezig met het werken met de DTS, genieten van wat God doet in de stad en in de levens van jonge mensen. Het heeft ons enorm veel rust gegeven om voor de komende jaren een knoop te hebben doorgehakt en de diepte in te kunnen gaan in ons werk, te investeren in relaties en de plek die God ons heeft gegeven. We genieten en zeggen geregeld tegen elkaar dat we gezegende mensen zijn om het leven waar Hij ons toe heeft geroepen.

Eén van de dingen waardoor we ons als een vis in het water voelen in deze stad en op deze Jeugd met een Opdracht basis is de multiculturaliteit die deze stad herbergt. Op dit moment is Amsterdam de meest multiculturele stad ter wereld! Officeel zijn er 177 nationaliteiten geregistreerd als inwoners van de stad. Even ter vergelijking, New York heeft ongeveer kent ongeveer 150 verschillende nationaliteiten en wereldwijd zijn er rond de 266 nationaliteiten. Het is heerlijk om over straat te lopen, om de talen te horen, de verschillen te zien, te proeven en te ruiken en toch en te beseffen dat we allemaal dezelfde Maker hebben. Wat een creativiteit heeft God alleen al gelegd in het maken van de mens.

Binnen de basis in Amsterdam leeft er nadrukkelijk de visie om wat geschreven staat in Openbaringen 7 : 9 te proberen na te leven in al onze tekortkomingen hier al op aarde. “Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niet te tellen was, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon en voor het Lam.”
Onder de ongeveer 90 medewerkers van JmeO Amsterdam zijn mensen uit ongeveer 30 verschillende landen. Ieder vertegenwoordigt zijn eigen unieke weerspiegeling van de Maker en aanbid Hem op zijn eigen culturele manier. Om daar deel van te mogen zijn is nog maar een voorproefje van hoe God het in gedachten heeft als Johannes de schare in Openbaringen ziet.

Vaak wordt Amsterdam afgeschilderd als het Sodom en Gomorra van Nederland, als niet van heel Europa, maar laten we niet vergeten dat deze stad ook iets weerspiegelt van de schoonheid die God heeft gelegd in het maken van zoveel verschillende mensen en culturen.

Het welbekende Amsterdammertje met zijn drie XXX staat voor ‘heldhaftig, vastberaden en barmhartig’. Een symbool wat vaak wordt verward en aangezien voor het symbool van de seksindustrie, wat ook uit drie kruizen bestaat. Amsterdam is een stad met bestemming en waar God bezig is. Ons gebed is dat Amsterdam weer bekend zal worden om zijn ware identiteit. Eenheid in diversiteit!

We zijn gezegend met onze roeping naar Amsterdam, en dat regenbuitje, ach dat waait ook wel weer over.We hopen dat u zich deel voelt van wat God doet in deze stad en in het land waar u inwoner van bent.

Geniet van deze vakantieperiode en veel zegen & zon toegewenst!

Advertenties

One comment

  1. maartje · augustus 7, 2008

    mooi. waar wat jullie schrijven.
    goed om te zijn op de plek waar God je wilt hebben.
    toch hopen we op mooi weer de komende week als jullie op vakantie gaan 🙂 en vooral dinsdag 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s