~1 week in Singapore~

Met op de achtergrond een kletterende tropische onweersbui buiten en binnen zoemende ventilatoren schrijf ik dit bericht. Noélani ligt heerlijk haar middagdutje te doen in haar muggenvrije tentje en Reinier is met de groep naar de kerk. Week 1 zit er alweer op. Het was de eerste week warmte, de eerste week van muggenbeten, de eerste week van uitvinden welke luiers ze hier hebben, de eerste week van heel veel water drinken, de eerste week van heel veel rijst eten, de eerste week van zoemende ventilators, de eerste week van bekeken worden als witje hier – de allereerste week Azië.

En hoewel het nog steeds officeel lesfase is, is het even omschakelen, maar in een verwesterd land als Singapore is dat helemaal niet zo moeilijk gelukkig en daarom een prima startpunt om vanuit hier over te gaan op de echte outreach over twee weken.

Afgelopen week en aankomende week dus nog lesfase. Reinier had de twijfelachtige eer om de lesfase hier voort te zetten met lesgeven over het onderwerp Bijbels Wereldbeeld. Twijfelachtig, omdat het natuurlijk best even doorbijten is voor de studenten om in een nieuw land waar zoveel te ontdekken valt, toch 5 dagen geconcentreerd in de lesbanken te zitten. Maar het is zowel de studenten als Reinier heel goed afgegaan. Het was een hele goede week en een goede voorbereiding ook op outreach waar we geconfronteerd zullen worden met vooral mensen die anders denken en andere ideeën hebben dan ons eigen wereldbeeld. Om hen goed te bereiken en om zelf sterk te staan is het heel belangrijk om te weten waarom we geloven waar we nu eigenlijk in geloven!

In de middagen en avonden zijn we bezig geweest met teamvergaderingen en gebedstijden voor de tijd die ons te wachten staat in Thailand. We hebben hele prettige contacten in Bangkok, die ons heel goed helpen bij het zoeken naar huisvesting en dat soort ‘details’.

Zaterdag was even onze ‘family-day’. Met zijn drietjes even weg van de groep. Voor Noé en ons even lekker. We hebben door het centrum gewandeld en veel gezien.

Singapore is echt een mix van westers en oosters. Maar alles is tot in de puntjes verzorgd, dus een echte cultuurschok is uitgebleven. Eind van de middag zijn we door  ‘Chinatown’ gelopen. China in het klein en heel herkenbaar van wat wij van China hebben gezien. Hier in Singapore zijn veel immigranten, waaronder Chinezen, die hier komen voor handel en om te werken. Chinatown is dus eigenlijk een stukje China in een nederzetting waar veel Chinezen bij elkaar wonen.

Vanmorgen een wandeling gemaakt, die tot onze verbazing uitliep in letterlijk de jungle (nog wel op een pad gelukkig) en waar de apen om ons heen liepen. Noé die bleef maar ‘apie, apie’ roepen en ‘o, wat doet ie nou’. Ze dacht vast, wat hebben ze hier een leuke kinderboerderij.

Hier in Singapore hebben we goed internet dus zullen we zo af en toe is wat updaten, het is maar weer afwachten hoe dat straks is, maar dan vinden we vast ook wel weer een internet café.

Geniet van de foto’s!

Advertenties

One comment

  1. maartje · april 10, 2009

    Heerlijk trouwens hoe Noe zo heerlijk kind is. Daar kunnen wij weer wat van leren he?!
    Apie apie, wat doet ie nou?! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s