Situatie outreach teams Thailand

Het is niemand ontgaan dat Thailand de laatste dagen in het nieuws is. De situtaie is op het moment behoorlijk gespannen. De twee DTS teams die in Thailand aan het werk zijn zijn begonnen aan hun laatste twee weken van de outreach voor ze weer terug naar Nederland komen. Tot dus ver hebben zij gelukkig niets gemerkt van de onrust en heeft het hun niet beperkt in hun werkzaamheden of hen in gevaarlijke situaties gebracht. Eén van de teams

zit op dit moment in Pattaya, wat ongeveer anderhalf uur met de bus ten zuid oosten van Bangkok ligt. Het andere team is in Chiang Mai in het noorden van Thailand op het platte land. Zij zijn 4 uur van Bangkok van daan met de bus.

Op dit moment geld er een negatief reisadvies voor Bangkok. Dus we zullen in de gaten moeten houden of dit gevolgen heeft voor als het team over twee weken weer naar huis komt. Hun vlucht staat geboekt vanuit Bangkok.

We zijn blij dat het met de teams goed gaat, maar we we hopen natuurlijk dat de rust terug keert en dat de vrede in dit land terug zal keren. Het is vreemd om te bedenken dat er zoveel onrust heerst op een plek waar we bekend zijn. Bangkok is wel een stad die enorm groot is en het geweld beperkt zich tot bepaalde delen van de stad. De basis in Bangkok waar we regelmatig hebben verbleven en waar we ook veel mensen kennen, merkt gelukkig niets van het directe geweld.

Ons gebed is dat de rust terugkeert in dit land en dat onze teams eind mei veilig terug kunnen keren in Amsterdam. Het zou fijn zijn als jullie mee kunnen bidden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s