Goede Vrijdag in Amsterdam

Wat een geweldige tijd van herdenking van het offer van Jezus in de Tabernacle vanochtend. En vervolgens hebben we die boodschap mee kunnen nemen naar de straten van Amsterdam. Het was geweldig om te zien hoe we gewoon een goede tijd konden hebben op De Dam met elkaar, met Jezus in ons midden en met anderen om ons heen.

Het begon met een gesprek met een vrouw die net van een cruiseschip kwam. Zij en haar man waren juist iets aan het eten op de treden voor het monument op De Dam in het centrum van de stad. Haar man had het kruis wat we hadden meegenomen opgemerkt en had gezegd dat ze even met ons een praatje moest gaan maken. Dus dat deed ze. We praatten over het feit dat zij wel naar een kerk gaat, maar haar man niet. We hebben met elkaar gebeden dat haar man ook in het geloof zou wandelen en betrokken zou raken bij de groep van gelovigen waar zij deel van is. Tijdens haar cruise had ze zich niet gerealiseerd dat het inmiddels al Goede Vrijdag was en ze was zo blij dat ze op deze manier daar toch nog iets van mee kon vieren samen met ons!

Vervolgens was er een Indische familie uit het Verenigd Koninkrijk waarmee onze vriendin Kaisa in gesprek was. Deze familie had gebeden dat ze nog graag ergens een gelegenheid wilden vinden om God te aanbidden, omdat het Goede Vrijdag was.  Ze hadden geen enkele kerk kunnen vinden die open was en vanavond konden ze geen kerkdienst bijwonen. We hebben ze kunnen leiden naar de Tabernacle. Een hele tijd later kwamen ze terug om te vertellen wat een zegen het voor hun was geweest om daar langs te gaan en dat ze het echt hadden ervaren als een antwoord op gebed. Ze hebben zelfs een moment gehad waarop ze samen met het team in de Tabernacle gebeden hebben voor ons op De Dam.

Ook was er een jongedame die was opgegroeid in Roemenië, haar moedertaal was Bulgaars, ze woonde nu in Frankrijk als Au Pair, maar ze spreekt geen Frans, dus ze was blij dat ze in Amsterdam was zodat ze eindelijk Engels kon praten. Klinkt als een YWAMer 🙂 Ze stond er erg voor open om de hele paasgeschiedenis uitgelegd te krijgen voor wat leek de eerste keer in haar leven, zelfs hoewel ze zei uit een christelijk nest te komen. Ze zei dat ze ‘helaas’ niet naar een kerk ging omdat ze dan op tijd zou moeten komen en in nette kleren en nog meer regels zou moeten volgen.  Ik deelde met haar dat Jezus niet gekomen is om een ‘religie’ te starten, maar de relatie te herstellen tussen God en de mens. Uiteindelijk vroeg ze me om een foto van haar te maken, zodat ze aan anderen kon laten zien dat ze in Amsterdam is geweest. Na het maken van de foto legde ik haar uit dat ze kan herkennen dat de foto is gemaakt in Amsterdam vanwege het Paleis op De Dam achter haar. Daarnaast kon je ook aan de foto zien welke tijd van het jaar het is vanwege de kermis op De Dam die er is rond Koninginnedag. Ook heb ik nog net het kruis op dezelfde foto kunnen zetten dat werd vastgehouden door één van de anderen van onze groep. Zo zal ze iedere keer als ze die foto laat zien aan iemand die vraagt of ze wel echt in Amsterdam is geweest herinnerd worden aan de  overweldgende boodschap van Goede Vrijdag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s