Verrassingsbezoekje van Loren Cunningham

Rianne als vertaalster naast Loren Cunningham

Ik durf met een gerust hart te zeggen dat ons leven er iedere week hier in YWAM Amsterdam weer anders uit ziet. Dit varieert van onverwachte eters, tot kamers klaarmaken voor arriverende teams, ontmoetingen met onze staff, vergaderen over leiderschapsstructuren, een brandoefening, interviews, spreken in een gemeente, bezoek van de monumentenwacht, een verslagavond van een terugkerend outreach team en zo kan ik nog wel even doorgaan. We hoeven ons nooit te vervelen en dat is iets goeds waar we van genieten.

Maar heel soms is er iets wat er uit springt. Zoiets waar je eigenlijk van denkt ‘gaat dit echt gebeuren?’ Zoiets waar je een beetje zenuwachtig en heel enthousiast van wordt tegelijkertijd. Zoiets gebeurde toen Reinier 2 weken geleden een telefoontje ’s avonds kreeg van Loren Cunningham. Loren is de oprichter van Jeugd met een Opdracht en hoewel hij met zijn 78 jaar niet meer in de categorie ‘jeugd’ valt is het een enorm inspirerende man die geen moment stil zit en gedreven is door zijn passie voor God en dit bekend te maken aan de hele wereld.

Loren sprak afgelopen week op een conferentie in NL en zou de volgende dag doorvliegen naar India. Hoewel we al eerder hadden geprobeerd of hij de mogelijkheid had om in deze tijd naar de viering van 40 jaar YWAM Nederland te komen was dit helaas niet gelukt vanwege de strakke planning van zijn schema. Maar zie daar het telefoontje! Loren had zelf het idee gekregen om zijn ticket te wijzigen naar India en dus een dag later te vertrekken, omdat hij toch wel heel graag een dag bij ons in Amsterdam wilde doorbrengen op de basis. Of het uitkwam? Uhhh… ja. Alsof ‘nee’ ook maar enigzins een optie zou zijn 🙂

Loren bracht de middag door met onze interne leiders en medewerkers. Te luisteren wat er gaande is in Amsterdam. Ons uit te dagen te blijven uitreiken naar het hoogste doel wat God heeft voor ons werk hier in de stad, in Nederland, Europa en daarbuiten.

Reinier interviewt Loren tijdens bijeenkomst met onze leiders in YWAM Amsterdam

Het feit om aangemoedigd te worden door een wereldveranderaar, die overigens heel nederig is hierover, die het niet in de boekjes heeft gelezen, maar zelf de hobbelige weg van zending heeft gewandeld en dat nog steeds doet is zo ongelooflijk bemoedigend. Het gevoel van verbondenheid is zo bijzonder op zulke momenten. Een van de sterkste kanten van YWAM vind ik dat hoewel we over de hele wereld zijn met honderden locaties in 190 landen, we als YWAMers onder elkaar altijd die connectie hebben. De neuzen dezelfde kant op, hoe verschillend en divers we ook zijn. We zijn, hoewel verspreid over de hele wereld, geen verdeelde organisatie geworden die allemaal op afzonderlijke eilandjes fungeren. We zijn een netwerk van relaties, een beweging en geen zakelijk orgaan. En dan kan het dus gebeuren dat je telefoontjes als deze krijgt.

Oprecht dankbaar dat we hier deel van mogen zijn.

Benieuwd naar volgende week…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s