‘Family Reunion’

foto

Een jaar of 3 terug begonnen we in Amsterdam één keer per jaar onze deuren open te doen voor een ieder die eens een kijkje binnen zou willen nemen onder de naam ‘Open Huis’. Het was steeds een ontzettend gezellige dag met veel interesse, maar toch hadden we steeds achteraf het gevoel dat het beter kon. Na evaluatie en bijsturing hebben we kortgeleden besloten dit evenement ‘op te delen’  in drie verschillende momenten, special gericht op drie verschillende groepen mensen. We merkten namelijk dat het lastig was om een ‘focus’ aan te brengen, omdat het zo ‘open’ was.

Tijdens deze dagen kwamen er mensen op bezoek van oud-medewerkers tot vrijwilligers en van studenten tot mensen die letterlijk van de straat bij ons naar binnen kwamen gelopen. Heel mooi natuurlijk, maar het werd tijd dat daar iets meer sturing in kwam. Daarom hebben we besloten om jaarlijks in het najaar een maaltijd te organiseren voor onze zendingspartners, aan het begin van het jaar een open huis en in het voorjaar een bijeenkomst voor mensen die ooit betrokken zijn geweest bij YWAM Amsterdam.

De maaltijd in het najaar is gericht op mensen die YWAM Amsterdam financieel en in gebed steunen of gaan willen steunen. We willen hen op die manier bedanken voor hun betrokkenheid en op de hoogte brengen van alles wat zij mede mogelijk maken. Het nieuwe Open Huis is in de eerste plaats gericht op het cursusaanbod in YWAM Amsterdam en daarnaast op andere mogelijkheden van betrokkenheid, bijvoorbeeld door bij ons te komen werken als fulltime staf of vrijwilliger. In het voorjaar houden we dan een ‘Family Reunion’ die gericht is op oud-medewerkers en -studenten.

Twee weken terug hebben we voor het eerst deze ‘Family Reunion’ georganiseerd en het was een groot succes! Zelfs hoewel het de eerste keer was hebben we al meer mensen mogen verwelkomen dan er steeds op het Open Huis aanwezig waren. We zijn ervan overtuigd dat het helpt dat de doelgroep voor deze dag verfijnd is en de bezoekers weten waarvoor ze komen!

Rianne stuurde een klein team aan om samen deze dag op poten te zetten en ze hebben dat enorm goed gedaan. We hebben onze ‘YWAM Alumni’ mogen verwelkomen in een hele ontspannen atmosfeer, met lekkere hapjes en drankjes en een paar kleine programma onderdelen waarbij de nadruk lag op de ontmoeting met elkaar en weer met elkaar optrekken, of we elkaar nu dagelijks zien, of misschien al meer dan 20 jaar niet gezien hadden.

Ikzelf heb ervan genoten om te zien hoe Rianne zo’n dag als deze tot in de puntjes voorbereid en het was mooi om op die manier ook weer een aantal van haar kwaliteiten naar voren te zien komen.

Wat betreft de volgende twee onderdelen van wat eerst ons ‘Open Huis’ was: in het najaar is er de genoemde maaltijd voor huidige en toekomstige sponsors en 7 februari 2015 is er een Open Dag voor mensen die willen horen hoe ze betrokken kunnen raken bij YWAM Amsterdam. Interesse in één of beide van deze activiteiten? Zet ze vast in je agenda en hou onze communicatie in de gaten…

 

 

Advertenties

2 comments

  1. Rebecca de Jonge · december 4, 2014

    Kan het bericht niet openen, lijkt of de link niet klopt??

  2. Reinier & Rianne Blijleven · december 4, 2014

    Was een foutje. Deze was al eerder gepost, maar na wat werk aan de blog kwam deze opnieuw bovenaan te staan 🙂 Voor de originele post kan je hierheen: https://blijleven.wordpress.com/2014/07/04/family-reunion/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s