Dat YWAM…

“Dus dat YWAM is… Eigenlijk is het vooral een soort leefgemeenschap.” Ik hoor het haar nog zo zeggen. Het was één van de studenten van de DTS een paar jaar geleden die al wekenlang probeerde uit te vogelen waar ze toch aan begonnen was. En nu was daar de openbaring. Mijn antwoord, met enige twijfel in mijn stem: “Ja, dat klopt wel eigenlijk.”

“Dus jullie zijn een zendingsorganisatie?” zei weer iemand anders.

“Ja”

“Of is het meer iets van een Bijbelschool?”

“Ja”

Allemaal, maar toch ook niet. En vandaar ook de twijfel in mijn antwoorden. Als je het een bijbelschool zou noemen, dan is het plaatje niet compleet. Als je denkt dat het alleen een leefgemeenschap is ook niet. Hulpverlening dan? Nou ja, ook niet alleen…

Youth With A Mission is zo ontzettend divers dat het soms lastig is uit te leggen wat het precies is, wat we doen en vooral ook wáár en waarom we dat doen.

“Wat is dan precies jullie ‘core business’? zal een zakelijk georiënteerd persoon ons vragen. En dat is nu eigenlijk precies onze core business. Niets is te gek om te bedenken, zolang het gericht is op het uitbreiden van God’s koninkrijk.

Sinds kort hebben we iedere donderdagavond een open avond onder de naam The Gathering. We hebben vaak geweldig inspirerende sprekers die we niet alleen voor onszelf willen houden, maar graag willen delen met anderen. Kom een keer langs om wat meer een indruk te krijgen van wat er precies allemaal gaande is: 19:00 in De Poort, Kadijksplein 18, Amsterdam (bus 22 of 48 richting Indische Buurt).

Hieronder een paar leuke impressies van YWAM zowel internationaal als lokaal. Beide iets langer dan 1 minuut, dus binnen 3 minuten weet je weer iets meer over wat dat nou precies is, dat “YWAM.”

“1 Hour at De Poort”

“What is YWAM?”

Advertenties

One comment

  1. Dick & Ruchama · december 7, 2014

    Amen! altijd een interessante vraag om te beantwoorden! I like the YWAM clip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s