“Naar de Wallen”

Terwijl ik Loïs en Luan in hun pyjama’s hijs zingt Luan nog luidkeels: “eer zij God in onze daaaahaguh!” Samen zingen ze in koor terwijl er gepoetst en geplast wordt “gloooohohohohohohohohohoria in exelsor deo.” Vijf minuten later liggen ze lepeltje lepeltje in diepe rust in het grote bed van papa en mama. Want ja, dat mag in de vakantie. Noélani is nog met Reinier mee op pad en ik plof even op de bank.

Zondagavond was het tijd voor één van onze persoonlijke hoogtepunten van het jaar. Dit afgelopen weekend hebben we van vrijdag tot maandag een evenement gedaan in Amsterdam, genaamd “Christmas of Service.” Het was dit jaar de derde keer dat we als onderdeel daarvan op zondagavond een outreach deden in samenwerking met een gelegenheidskoor met een aantal geweldige talenten en daarnaast een flinke groep mensen die op pad gingen om biddend en dienend mee te gaan in het hartje van Amsterdam, op de Wallen en omgeving.

Hieronder vind je een verslagje van Gilbert Thera, één van de zangers van het koor. Toen ik zijn woorden las, dacht ik: ik had het niet beter zelf kunnen verwoorden dus daarom hebben we zijn tekst met toestemming overgenomen van zijn eigen weblog. Hieronder zijn verhaal.

***

Gisteren mocht ik met een mooie groep mensen de straat op om te zingen. Na een repetitie middag gingen we de stad in. We startten op Amsterdam CS om vervolgens naar de Wallen te gaan. En wat daar gebeurde was gewoon bijzonder, het is moeilijk in woorden te beschrijven wat er gebeurt als je gewoon Gods liefde uitdeelt.

De groep bestond uit hele gave mensen en ik vond het echt een voorrecht om er tussen te mogen staan. Mensen die daar belangeloos stonden. Een persoon kwam gewoon helemaal uit Coevorden (!) om te dienen in Amsterdam. Geen reiskosten vergoeding, geen onkosten vergoeding, sterker nog… je mocht zelf betalen voor je avondeten en op de een of andere manier vond niemand dat een probleem, want we hadden een gezamenlijke missie: de Liefde van Jezus uitzingen over de Wallen. En dat deden we dus ook.

“It seems as if something sucked the evil out of this place”

We mochten zingen voor een groep vrouwen die normaliter achter de ramen staan. We mochten hun vertellen door middel van muziek dat God onvoorwaardelijk van hun houdt. Daarna mochten we de straat op om te zingen voor de mensen die daar om verschillende redenen waren. En de mensen bleven staan, soms tientallen maar op een bepaalde hoek stonden er gerust een paar honderd. En meer nog dan dat, mensen werden geraakt door Liefde, door Liefde die niet veroordeelt, maar Liefde die met open armen staat en mensen verwelkomt. Een van de voorbijgangers die zei: “It seems as if something sucked the evil out of this place“.

En ja… de Amsterdamse Wallen bieden misschien niet de ideale backdrop voor het Goede Nieuws van Jezus of misschien juist wel… Werd Jezus niet geboren in de minst ideale omgeving? Werd Hij niet geboren op een plek die alles behalve schoon is? Werd Hij niet geboren op een plek waar je moest oppassen waar je liep, omdat je anders gewoon letterlijk in de poep stond? Als die plek 2.000 jaar geleden de plek was die God koos om het Goede Nieuws te brengen, zou dan vandaag de dag zo’n plek als de Wallen niet de ideale plek zijn voor Goed Nieuws?

Er is geen plaats die te vies of te donker is of Jezus weet daar wel raad mee. En precies dat mochten we gisteren meemaken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm bevoorrecht ben dat ik bevriend mag zijn met mensen als Miranda Tollenaar. Mensen met gekke plannen, mensen die denken dat het een goed idee is om op de Wallen te staan zingen met een koor. Want dankzij deze mensen heb ik weer iets mogen zien van Gods liefde voor de wereld, voor de mens. Ik ben een dankbaar en gezegend mens.

Vrolijk Kerstfeest!

***

De originele blogpost van Gilbert vind je hier: www.gilbertthera.nl en hieronder zie je nog een korte impressie van de Christmas Carols op De Wallen in Amsterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s