We gaan naar Myanmar!

Niet heel lang geleden hoorde ik iemand wat delen over onze training die we doen in YWAM. Ze vertelde over de DTS en maakte de volgende vergelijking : ‘De DTS  is te vergelijken met een gang met aan alle kanten deuren die openen naar nieuwe mogelijkheden’ Hoewel wij zelf onze DTS dit jaar al weer 10 jaar geleden hebben gedaan, heb ik het toch snel even opgeschreven toen ik dat hoorde. En nu lijkt er weer een nieuwe deur te zijn geopend met mogelijkheden in Myanmar…

We zijn als basis eigenlijk het hele jaar bezig met DTS. Is het niet met het voorbereiden en plannen ervan, dan is wel dat de studenten letterlijk in de gangen lopen. En nog directer afgelopen September toen Reinier de ‘Urban Presence DTS’ heeft geleid. Wat ik niet wist toen ik deze vergelijking opschreef is dat we zo snel daarna zelf één van deze deuren uit de ‘DTS gang’ zouden openen.

“Een uitnodiging vanuit onverwachte hoek”

Eén van de teams van de afgelopen DTS is op outreach geweest naar Myanmar (ook wel Birma genoemd), een land in Zuid-Oost Azië. Al jaren sturen we teams naar dit deel van de wereld. Het is deel van de visie die we hebben meegenomen naar Amsterdam toen we in 2008 de DTS afdeling zijn gaan leiden en een visie die er nog steeds is, ook bij het leiden van de basis hier in Amsterdam. Zoals jullie misschien wel weten heeft de regio Zuid-Oost-Azië als sinds we er voor het eerst heengingen in 2007 een bijzonder plekje in ons hart. Vanaf het moment dat we terugkwamen in YWAM Amsterdam in 2008 hebben we besloten dat deze passie niet  aan de kant hoefde, nu we toch in Nederland zouden blijven. We hebben altijd gezocht naar hoe we vanuit Amsterdam onze armen kunnen blijven uitstrekken naar dit deel van de wereld. Veel teams zijn die kant op gegaan, veel gebeden zijn er gebeden, veel relaties zijn er gebouwd.

Myanmar is een bijzonder land wat sinds maart 2011 een enorm veranderingsproces aan het doormaken is. Het land is nu veel meer ‘open’ en juist nu liggen er kansen die er niet eerder zijn geweest. Vanwege deze gevoeligheid kunnen we via dit middel niet veel vertellen over de inhoudelijke kant van deze reis, maar daar vertellen we je graag over wanneer we daar een kans voor krijgen. We gaan hierheen op uitnodiging vanuit een onverwachte hoek!

Ons doel voor deze reis is om ter plekke dit land, de mensen en de mogelijkheden te beleven. We willen nieuwe contacten leggen in Myanmar, relaties bouwen en contacten met lokale instanties opbouwen en zien hoe we als YWAM Amsterdam kunnen investeren in dit deel van de wereld voor de toekomst. Vanaf het eerste moment dat we deze reis overwogen, wilden we er voor gaan om dit als gezin te doen. En dat gaat gebeuren.

De vernieuwde paspoorten zijn aangevraagd, de kids hebben toestemming van school om mee te gaan en de tickets zijn gereserveerd! Nu willen we een beroep doen op jouw hulp om dit mogelijk te maken.

De grootste kosten zijn ongeveer € 3500,- voor tickets. Klik hier om te zien hoe jij ons kan helpen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s