“Rekindle”

Tijdens de zomervakantie hebben wij een geweldige tour gemaakt door Noorwegen. Met de vrijgevigheid van mooie mensen om ons heen die hun camper wel aan ons uit wilden lenen, konden we deze droomvakantie waar maken. We hebben een geweldige ervaring achter de rug samen met de kids. Noorwegen is zo’n land waarin het heel makkelijk is om het knopje ‘werkmodus’ om te zetten naar ‘vakantiemodus’. Of misschien beter gezegd in ons geval met de camper op ‘survival modus’.

Reinier had heel gepast voor vaderdag een groot zakmes gehad en die is veelvuldig gebruikt, zoals het een ware man betaamt. Een van die dingen waar hij het voor gebruikte was om hout klaar te maken voor de dagelijkse kampvuurtjes die we maakten voor ons potje eten of om op te warmen. Want Noorwegen zijn geen Zuid Frankrijk temperaturen. Zo’n vuurtje maken is best een kunst, maar om het brandend te houden vraagt zeker niet minder vaardigheid! In het engels noemen we dat ‘rekindle’ Een vuurtje wat soms alleen nog wat lijkt te smeulen, kan met wat kleine takjes, een beetje extra zuurstof en wat porren op de juiste plek weer compleet vlam vatten. ‘Rekindle’ is de naam die we twee jaar geleden hebben gegeven aan onze jaarlijkse staff week die we ieder jaar in September aan het begin van een nieuw seizoen hebben. We komen bij elkaar met alle staff van onze community. Er wordt geluisterd, terug geblikt voor uit gekeken, een beetje gepord en geblazen. Het vuur zit er in, maar we willen het ook graag in al zijn kracht zien blijven branden. Daarom zijn zulke moment heel belangrijk om intentioneel te kijken naar hoe het gaat met ons als basis als geheel, met de 22 verschillende teams en de 90 fulltime staff. Het is een tijd van bemoediging, focus aanscherpen, visie delen, hier en daar een beetje bij sturen, luisteren naar God en investeren in onze relaties met elkaar. Ook dit jaar hebben we weer een hele goede tijd gehad. ‘Rekindle’ is echt een onderdeel van het leiden van de basis die heel direct op ons bord ligt. 

Eén van de dingen die dit jaar ook aan de orde is geweest is een aantal veranderingen in het leiderschapsteam. We hebben gemerkt dat in afgelopen 3 jaar dat we de basis leiden, er  een periode is geweest die we zouden kunnen omschrijven als een reis van van A naar B. We hebben daar een heel competent leiderschapsteam voor gehad die in die voor de volle 100% gegeven heeft met hun tijd en talenten om de basis zo goed mogelijk te leiden. We zien dat God in deze tijd onze fundamenten heeft versterkt. Het afgelopen half jaar merkten we dat God begon te spreken dat er een nieuw onderdeel van de reis voor de boeg ligt voor YWAM Amsterdam. Van B naar C zou je het kunnen noemen. Natuurlijk bestaat YWAM Amsterdam al 42 jaar en is niet alles terug naar A gegaan toen wij het stokje overnamen, maar even voor de beeldspraak : ) We merkten dat voor dit nieuwe seizoen er ook een nieuw leiderschapsteam en misschien ook wel vorm nodig is. Groei vraagt om constante anticipatie op wat komen gaat en veranderingen in structuren horen daar bij om die groei te kunnen dragen en te ontwikkelen. Tijdens ‘Rekindle’ hebben we de namen van 6 (veelal) jonge mensen bekend gemaakt waar wij de afgelopen maanden in gesprek mee zijn geweest over een mogelijkheid om deel te worden van een nieuw leiderschapsteam. Een kwetsbaar process wat met veel wijsheid moet worden aangegaan. Maar ook een heel leuk, spannend en hoopvolle tijd om uit te zien naar hoe het volgende deel van deze reis er uit gaat zien in leiderschap aan de basis en dus ook voor onze basis als geheel.  Afgelopen maandag hebben we gebeden voor het nieuwe leiderschapsteam en gaat er een begin gemaakt worden met dit nieuwe team. Het goede nieuws is dat God altijd aan boord is van het team, ongeacht welke veranderingen we ook doormaken.  Daar moeten we uiteraard voor kiezen, maar we weten dat we zonder Hem stuurloos zijn. 

We zullen blijven ‘rekindle-en’ en net als met een vuurtje stoken blijft je af en toe porren, blazen en takjes er bij doen om het beste vuurtje te krijgen. 

Advertenties

One comment

  1. Maartje van Walsem · oktober 27, 2015

    Mooi geschreven! enjoy the process!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s